[:RU]НЕДЕЛЯ 4-Я ВЕЛИКОГО ПОСТА[:ua]НЕДІЛЯ 4-ТА ВЕЛИКОГО ПОСТУ[:]

26.03.2017 0 By admin

[:RU]

26 марта 2017 года, в день памяти прп. Иоанна Лествичника, Высокопреосвященнейший митрополит Черниговский и Новгород-Северский Амвросий, в сослужении и.о. настоятеля прот. Николая Улича и духовенства храма, совершил Божественную литургию в Свято-Воскресенском храме г. Чернигова.

После чтения Евангелия владыка Амвросий обратился к пастве с проповедью.

Объяснив прихожанам воскресное Евангельское чтение, архипастырь отметил:

«… мы понимаем что вступая в Великий пост хотим освободиться от своих грехов. Но зачастую на исповеди мы не знаем о чем говорить. Это потому, что мы не смотрим за своим внутренним состоянием. Куда мы движемся, о чем мы мыслим, куда направленна наша воля и к чему расположено сердце. Если мы будем чаще размышлять о своих поступках и грехах и сопоставлять их с тем, что Господь требует от каждого из нас, опираясь на заповеди Божии и устав Церкви, тогда мы увидим свои грехи и сможем раскаяться…».

За богослужением была вознесена сугубая молитва о мире в Украине и прекращении междоусобной брани.

[:ua]26 березня 2017 року, в день пам’яті прп. Іоанна Ліствичника, Високопреосвященніший митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, у співслужінні в.о. настоятеля прот. Миколая Улича і духовенства храму, звершив Божественну літургію у Свято-Воскресенському храмі м. Чернігова.

Після читання Євангелія владика Амвросій звернувся до пастви з проповіддю.

Пояснивши парафіянам недільне Євангельське читання, архіпастир зазначив:

«… ми розуміємо, що вступаючи в Великий піст хочемо звільнитися від своїх гріхів. Але, найчастіше, на сповіді ми не знаємо про що говорити. Це тому, що ми не дивимося за своїм внутрішнім станом. Куди ми рухаємося, про що ми мислимо, куди спрямована наша воля і до чого розташоване серце. Якщо ми будемо частіше роздумувати про свої вчинки і гріхи і зіставляти їх з тим, що Господь вимагає від кожного з нас, спираючись на заповіді Божі і статут Церкви, тоді ми побачимо свої гріхи і зможемо покаятися…».

За богослужінням була вознесена сугуба молитва про мир в Україні та припинення міжусобної брані.

[:]