У Козельці на Вознесіння у віруючих кидали петарди

10.06.2016 0 By admin

6dd941fea5fdf9351e663bd0a8edfb37

Вже 23 роки на свято Вознесіння Господнє у м. Козелець Чернігівської області парафіяни собору Різдва Богородиці, що належить Московському патріархату, після Божественної літургії йдуть хресних ходом по місту. Цього року 9 червня віруючі хотіли звершити молебень біля недіючого храму Вознесіння, на що був дозвіл. Однак, біля Вознесенської церкви виникло протистояння прихожан УПЦ c представниками Київського Патріархату.  Разом з ними прибули і люди в камуфляжі, які розгорнули прапори батальйонів «Азов» і «Айдар».

Священики Московського патріархату не зважали на вигуки у свою адресу, які лунали з натовпу приїжджих, батюшки продовжувати вести молебень. Під ноги парафіянам почав хтось кидати петарди. Люди стали кричати.

«У Козельці віруючі – прихильники Української Православної Церкви, тому розкольникам довелося набирати прихожан зі сторони, – коментує ситуацію благочинний Козелецького округу митрофорний протоієрей Михайло Терещенко. – Козелецька релігійна громада УПЦ 23 роки домагалася дозволу проводити богослужіння у Вознесенській церкві, але щоразу отримувала відмову. Влада посилалася на те, що їм нікуди перемістити експонати музею ткацтва, що всі ці роки перебувала в храмі. Щороку на свято Вознесіння громада УПЦ здійснювала Хресний хід до Вознесенської церкви. Зараз під ноги прихожан летять петарди з боку прихильників КП. Розгортається агітація c закликами «прогнати московських попів».

Після молебню, релігійні сутички у Козельці так і не завершилися. Вони продовжилися вже під стінами собору Різдва Богородиці.

Парафіяни вважають, те, що відбувається демонструє чіткі наміри представників КП захопити і привласнити собі Вознесенську церкву – унікальний пам’ятник української архітектури.