[:RU]В Неделю святых Жен-мироносиц митрополит Амвросий совершил литургию в Свято-Успенском Елецком монастыре[:ua]У Неділю святих Жон-мироносиць митрополит Амвросій звершив літургію у Свято-Успенському Єлецькому монастирі[:uk]У Свято-Успенському Єлецькому жіночому монастирі митрополит Амвросій звершив Божественну літургію[:]

[:RU]В Неделю святых Жен-мироносиц митрополит Амвросий совершил литургию в Свято-Успенском Елецком монастыре[:ua]У Неділю святих Жон-мироносиць митрополит Амвросій звершив літургію у Свято-Успенському Єлецькому монастирі[:uk]У Свято-Успенському Єлецькому жіночому монастирі митрополит Амвросій звершив Божественну літургію[:]

12.05.2019 0 By admin

[:RU]12 мая, в Неделю 3-ю по Пасхе, святых Жен-мироносиц, день памяти прп. Нектария Оптинского, Высокопреосвященнейший Амвросий, митрополит Черниговский и Новгород-Северский совершил Божественную литургию в Свято-Успенском Елецком женском монастыре г. Чернигова.

Его Высокопреосвященству сослужили: секретарь епархии прот. Игорь Пидан, архим. Роман (Расюк) и духовенство монастыря. За богослужением молилась настоятельница игуменья Нектария (Трейтяк), а также сестры обители.

По прочтении Евангелия митрополит Амвросий обратился к пастве с проповедью.

На сугубой ектение была вознесена молитва о мире в Украине и единстве Православной Церкви.

За заслуги перед УПЦ и в связи с 80-летием по благословению Предстоятеля Украинской Православной Церкви Блаженнейшего Митрополита Киевского и всея Украины Онуфрия игуменья Нектария награждена Орденом святой великомученицы Екатерины.

По завершении литургии митрополит Амвросий поздравил игуменью Нектарию с днем тезоименитства и юбилеем, вручил высокую награду и пожелал помощи Божией, здравия, спасения, мира и духовных радостей.

Поздравления с наградой в день тезоименитства игуменьи прозвучали также от духовенства монастыря, сестер обители и многочисленных прихожан.

[:ua]12 травня, в Неділю 3-тю після Пасхи, святих Жон-мироносиць, день пам’яті прп. Нектарія Оптинського, Високопреосвященніший Амвросій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський звершив Божественну літургію в Свято-Успенському Єлецькому жіночому монастирі м. Чернігова.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії прот. Ігор Пидан, архім. Роман (Расюк) і духовенство монастиря. За богослужінням молилася настоятелька Нектарія (Трейтяк), а також сестри обителі.

Після прочитання Євангелія митрополит Амвросій звернувся до пастви з проповіддю.

На сугубій єктенії була вознесена молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

За заслуги перед УПЦ і в зв’язку з 80-річчям з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія ігуменя Нектарія нагороджена Орденом святої великомучениці Катерини.

По завершенні літургії митрополит Амвросій привітав ігуменю Нектарію з днем тезоіменитства і ювілеєм, вручив високу нагороду і побажав допомоги Божої, здоров’я, спасіння, миру і духовних радощів.

Поздоровлення з нагородою в день тезоіменитства ігумені прозвучали також від духовенства монастиря, сестер обителі та численних парафіян.

[:uk]12 травня 2016 року, в день пам’яті преподобного Нектарія Оптинського, Високопреосвященніший Амвросій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський звершив Божественну літургію в Свято-Успенському Єлецькому жіночому монастирі м Чернігова.

Його Високопреосвященству співслужили архімандрит Роман (Расюк), секретар єпархії прот. Ігор Пидан з духовенством монастиря.

На богослужінні після сугубої єктенії була вознесена молитва за мир в Україні.

Після літургії владика Амвросій звершив молебень.

Після закінчення богослужіння митрополит Амвросій привітав з днем ​​ангела ігуменю Нектарію, побажав їй допомоги Божої, здоров’я, спасіння, миру і духовних радощів і подарував ікону Божої Матері.

Поздоровлення в день тезоіменитства ігумені прозвучали також від духовенства монастиря, сестер обителі та численних парафіян.

[:]