[:RU]Архипастырский визит в Козелецкое благочиние[:ua]Архіпастирський візит до Козелецького благочиння[:uk]Архіпастирський візит в м. Козелець[:]

[:RU]Архипастырский визит в Козелецкое благочиние[:ua]Архіпастирський візит до Козелецького благочиння[:uk]Архіпастирський візит в м. Козелець[:]

10.11.2019 0 By admin

[:RU]

10 ноября, в Неделю 21-ю по Пятидесятнице, Высокопреосвященнейший Амвросий, митрополит Черниговский и Новгород-Северский совершил Божественную литургию в соборе Рождества Пресвятой Богородицы г. Козелец.

Его Высокопреосвященству сослужили: секретарь епархии прот. Игорь Пидан, благочинный Козелецкого округа, настоятель  прот. Михаил Терещенко и духовенство благочиния.

По прочтении Евангелия митрополит Амвросий обратился к верующим с архипастырским словом.

На сугубой ектение была возглашена молитва о мире в Украине.

По окончании Божественной литургии митрополит Амвросий поздравил причастников с принятием Святых Христовых Таин, преподал молящимся архипастырское благословение и раздал иконки.

[:ua]10 листопада, в Неділю 21-шу після П’ятидесятниці, Високопреосвященніший Амвросій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський звершив Божественну літургію в соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Козелець.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії прот. Ігор Пидан, благочинний Козелецького округу, настоятель прот. Михаїл Терещенко та духовенство благочиння.

Після прочитання Євангелія митрополит Амвросій звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

На сугубій єктенії була виголошена молитва про мир в Україні.

Після закінчення Божественної літургії митрополит Амвросій привітав причасників з прийняттям Святих Христових Таїн, преподав молільникам архіпастирське благословення і роздав іконки.

[:uk]12 червня 2016 року, в Неділю 7-у після Пасхи, Високопреосвященніший Амвросій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський звершив Божественну літургію в соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Козелець.

Його Високопреосвященству співслужив секретар єпархії прот. Ігор Пидан, благочинний Козелецького округу прот. Михаїл Терещенко і духовенство благочиння.

Після читання Євангелія митрополит Амвросій звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якому підкреслив: “Сьогодні пам’ять святих отців Першого Вселенського собору, які визначили і склали Символ віри, що ми з вами співаємо і читаємо і в домашніх молитвах, і в храмі Божому. Це вони визначили межі чистоти нашої віри “.

На сугубій єктенії була виголошена молитва за мир в Україні та припинення міжусобної брані.

Після закінчення Божественної літургії Високопреосвященний Амвросій привітав причасників з прийняттям святих Христових Таїн, дав парафіянам архіпастирське благословення і роздав ікони свт. Феодосія Чернігівського.

[:]