СПОЧИВ У БОЗІ НАЙСТАРІШИЙ КЛІРИК ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

СПОЧИВ У БОЗІ НАЙСТАРІШИЙ КЛІРИК ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

24.12.2021 0 By anastasia

24 грудня, на 88-му році життя, спочив настоятель Свято-Троїцького кафедрального собору протоієрей Іоанн Фесик. Найстаріший клірик Чернігівської єпархії ревно ніс служіння Святій Церкві протягом 58 років.

25 грудня після звершення заупокійної Божественної літургії у кафедральному соборі митрополит Амвросій у співслужінні священників єпархії очолив чин відспівування.

На місці погребіння новоспочилого на кладовищі Яцево в огорожі храму святителя Феодосія було звершено заупокійну літію.

 

Іоанн Лукич Фесик народився 1 лютого 1934 року в селі Вересоч Куликівського району Чернігівської області. Українець, із сім’ї робітника.

Після закінчення середньої школи у 1953 р. вступив до Київської духовної семінарії; з 2-го курсу був призваний на військову службу.

Після демобілізації у 1956 р. продовжив навчання у КДС.

Після семінарії вступив до Московської духовної академії, яку закінчив у 1963 році зі ступенем кандидата богослов’я.

2 червня 1963 р. в Успенському храмі Троїце-Сергієвої Лаври був висвячений у диякона архієпископом Ярославським Никодимом (Ротовим) та був направлений для служіння в Чернігівську єпархію. Того ж року єпископом Чернігівським і Ніжинським Феодосієм (Процюком) висвячений у сан ієрея.

З 1963 по 1988 р. служив священником, а потім настоятелем Воскресенського храму Чернігова.

У рік повернення Церкві комплексу Свято-Троїцького монастиря міста Чернігова (1988) був призначений настоятелем кафедрального собору.

Був організатором і ніс послух ректора Чернігівського духовного училища псаломщиків-регентів.

За старанну службу отець Іоанн був нагороджений багатьма церковними та світськими нагородами, серед яких: два хреста з прикрасами; орден преподобного Сергія Радонезького; орден Різдва Христового І ступеня; орден Святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня та багатьма іншими.

Отець Іоанн був добрим проповідником, користувався заслуженою повагою, увагою та любов’ю усіх, хто його знав.