[:RU]В СВЯТО-ТРОИЦКОМ КАФЕДРАЛЬНОМ СОБОРЕ ПОПРОЩАЛИСЬ С ГЕРОЕМ-ЗАЩИТНИКОМ УКРАИНЫ [:ua]У СВЯТО-ТРОЇЦЬКОМУ КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ ПОПРОЩАЛИСЯ З ГЕРОЄМ-ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ[:]

[:RU]В СВЯТО-ТРОИЦКОМ КАФЕДРАЛЬНОМ СОБОРЕ ПОПРОЩАЛИСЬ С ГЕРОЕМ-ЗАЩИТНИКОМ УКРАИНЫ [:ua]У СВЯТО-ТРОЇЦЬКОМУ КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ ПОПРОЩАЛИСЯ З ГЕРОЄМ-ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ[:]

19.02.2020 0 By anastasia

[:RU]17 февраля 2019 г. скончался офицер Евгений Арефьев (позывной «Спартак»), защитник Донецкого аэропорта, который был награжден за особое мужество орденом Богдана Хмельницкого III степени.

По благословению митрополита Черниговского и Новгород-Северского Амвросия отпевание совершил глава Епархиального отдела по взаимодействию с Вооруженными силами Украины прот. Иоанн Ярема в сослужении духовенства епархии.

Богослужебные песнопения исполнила хоровая группа воспитанников ЧДУ (регент – Лариса Слесаренко).

В соборе в ночь перед отпеванием над телом новопреставленного Евгения воспитанники училища читали Псалтирь.

Капитан ВСУ Арефьев в советское время окончил Рязанское воздушно-десантное училище. После сокращения в 1990-х занимался строительными работами. С началом войны добровольцем пришел в военкомат. Служил командиром разведывательного взвода в первом батальоне 79-й отдельной аэромобильной бригады.

Участвовал в боях за Донецкий аэропорт в октябре 2014-го. «Ответственный командир, который всегда заботился о солдатах. Все знали его честным, порядочным товарищем, который всегда приходил на помощь», – говорится на сайте горсовета Славутича.

Молились о упокоении души воина-героя сотни людей, заполнивших кафедральный собор, – родные и друзья, боевые побратимы, жители Славутича и черниговчане.

Прот. Иоанн Ярема и прот. Иоанн Шепида, настоятель Ильинского храма г. Славутича, совершили заупокойную литию на могиле воина Евгения, на кладбище Яцево.

86794397_2748221255260770_6516909330267111424_n

Царство Небесное новопреставленному воину Евгению!

Помолитесь сугубо о упокоении его души 25-го февраля (9-й день) и 27-го марта (40-й день).

[:ua]17 лютого 2019 р. помер офіцер Євгеній Ареф’єв (позивний «Спартак»), захисник Донецького аеропорту, який був нагороджений за особливу мужність орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

З благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія відспівування звершив глава Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами України прот. Іоанн Ярема в співслужінні духовенства єпархії.

Богослужбові піснеспіви виконала хорова група вихованців ЧДУ (регент – Лариси Слесаренко).

У соборі в ніч перед відспівування над тілом новопреставленого Євгенія вихованці училища читали Псалтир.

Капітан ЗСУ Ареф’єв за радянських часів закінчив Рязанське повітряно-десантне училище. Після скорочення в 1990-х займався будівельними роботами. З початком війни добровольцем прийшов у військкомат. Служив командиром розвідувального взводу в першому батальйоні 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Брав участь в боях за Донецький аеропорт в жовтні 2014 го. «Відповідальний командир, який завжди дбав про солдатів. Всі знали його чесним, порядним товаришем, який завжди приходив на допомогу », – йдеться на сайті міськради Славутича.

Молилися за упокій душі воїна-героя сотні людей, які заповнили кафедральний собор, – рідні і друзі, бойові побратими, жителі Славутича та чернігівці.

Прот. Іоанн Ярема та прот. Іоанн Шепіда, настоятель Іллінського храму міста Славутич, звершили заупокійну літію на могилі воїна Євгенія, на кладовищі Яцево.

86794397_2748221255260770_6516909330267111424_n

Царство Небесне новопреставленому воїну Євгенію!

Помоліться сугубо за упокій його душі 25-го лютого (9-й день) та 27-го березня (40-й день).

[:]