[:RU]ДЕНЬ ПАМЯТИ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОДОСИЯ ЧЕРНИГОВСКОГО[:ua]ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОДОСІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОГО[:uk]ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОДОСІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОГО[:]

[:RU]ДЕНЬ ПАМЯТИ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОДОСИЯ ЧЕРНИГОВСКОГО[:ua]ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОДОСІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОГО[:uk]ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОДОСІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОГО[:]

22.09.2019 0 By anastasia

[:RU]22 сентября, в день памяти святителя Феодосия Черниговского, в Троицком кафедральном соборе Божественную  литургию совершили митрополит Бориспольский и Броварской Антоний, митрополит  Черниговский и Новгород-Северский Амвросий и митрополит Нежинский и Прилукский Климент.

Архипастырям сослужило многочисленное духовенство Черниговской епархии, а также гости в священном сане.

За богослужением была вознесена сугубая молитва о мире в Украине.

По прочтении Евангелия Высокопреосвященнейший митрополит Антоний обратился к сотням богомольцев с архипастырским словом.

По завершении богослужения был совершен крестный ход с мощами святителя Феодосия вокруг кафедрального собора.

Высокопреосвященнейший митрополит Амвросий поблагодарил всех за совместные молитвы в день памяти святого и призвал на всех Божие благословение.

Накануне вечером в кафедральном соборе было совершено всенощное бдение.

[:ua]22 вересня, в день пам’яті святителя Феодосія Чернігівського, в Троїцькому кафедральному соборі Божественну літургію звершили митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Архіпастирям співслужило численне духовенство Чернігівської єпархії, а також гості в священному сані.

За богослужінням була вознесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після прочитання Євангелія Високопреосвященніший митрополит Антоній звернувся до молільників з архіпастирським словом.

По завершенні богослужіння був звершений хресний хід з мощами святителя Феодосія навколо кафедрального собору.

Високопреосвященніший митрополит Амвросій подякував присутнім за спільні молитви в день пам’яті святого і прикликав на всіх Боже благословення.

Напередодні ввечері в кафедральному соборі було звершено всеношне бдіння.

[:uk]22 вересня Православна Церква вшановує пам’ять святителя Феодосія Чернігівського. В цей день у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Чернігова звершення пізньої Божественної літургії очолив Високопреосвященніший Амвросій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський. Його Високопреосвященству співслужили: Високопреосвященніший Іриней, архієпископ Ніжинський і Прилуцький, Преосвященніший Стефан, єпископ Гомельський і Жлобинський, Преосвященніший Роман, єпископ Конотопський і Глухівський, а також духовенство Чернігівської єпархії.

За богослужінням було піднесена сугуба молитва про настання миру в Україні.

Після богослужіння був звершений хресний хід з мощами святителя Феодосія Чернігівського.

[:]